Grad Donji Miholjac objavio Javni poziv za dodjelu potpora u poljoprivredi

Published by MPC LRA on

Grad Donji Miholjac objavio je Javni poziv za dodjelu potpora u poljoprivredi za 2024. godinu.

Predmet Javnog poziva je podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih potpora male vrijednosti u poljoprivredi na području grada Donjeg Miholjca za 2024. godinu iz Programa potpora u poljoprivredi na području Grada Donjeg Miholjca za razdoblje 2024. – 2026. godine.

Korisnici potpora su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava i samoopskrbna poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika, koja imaju prebivalište, odnosno sjedište na području Grada Donjeg Miholjca, stoku i poljoprivredne površine na području Grada donjeg Miholjca, koji nemaju dugovanja prema Gradu Donjem Miholjcu i Republici Hrvatskoj, a ispunjavaju i druge uvjete iz Programa.

Kao prihvatljiv trošak po ovom Javnom pozivu priznaju se troškovi nastali nakon 01. siječnja 2024. godine koji su plaćeni do podnošenja zahtjeva transakcijski putem računa poljoprivrednog gospodarstva uz R-1 račun koji sadrži naziv poljoprivrednog gospodarstva prijavitelja.

Putem Javnog poziva dostupne su sljedeće mjere:

MJERA 1. Potpore za sufinanciranje premija osiguranja ratarskih, voćarskih i povrtlarskih kultura od nepovoljnih vremenskih uvjeta

MJERA 2. Potpora za nabavu i postavljanje sustava za zaštitu višegodišnjih nasada od tuče

MJERA 3. Potpora za kupnju plastenika i staklenika te opreme za iste

MJERA 4. Potpora za očuvanje pčelinjeg fonda

MJERA 5. Potpora za nabavu voćnih sadnica i loznih cijepova

MJERA 6. Sufinanciranje kontrole plodnosti tla

MJERA 7. Potpora za nabavku opreme, alata i strojeva za razvoj primarne poljoprivredne proizvodnje

MJERA 8. Subvencioniranje kamatne stope za kreditiranje sjetve i stočarske proizvodnje

MJERA 9. Potpora za nabavu i postavljanje sustava za navodnjavanje

MJERA 10. Subvencioniranje kamatne stope za kreditiranje proljetne i jesenske sjetve

Po ovom Javnom pozivu jedan korisnik može podnijeti prijave za više Mjera u istoj kalendarskoj godini, a najviši iznos potpora koju jedan korisnik može ostvariti u tekućoj godini iznosi 2.700,00 eura.

Rok za prijavu je najkasnije do 15. prosinca 2024. godine, odnosno do iskorištenja sredstava predviđenih u Proračunu Grada Donjeg Miholjca za 2024. godinu.

Više informacija o natječaju pogledajte ovdje.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content