Objavljen natječaj za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina

Published by MPC LRA on

Obavještavamo sve zainteresirane da je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva raspisalo 2. Natječaj za financiranje projekata u 2024. godini prema programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

Prijavu na ovaj Natječaj može podnijeti SOPG/OPG upisan u Upisnik poljoprivrednika/ Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava prije 1. siječnja 2024. godine, ekonomske veličine od 1.000 do 7.000 EUR standardnog ekonomskog rezultata (SO), a sjedište SOPG-a/OPG-a mora biti na području jedinica lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti (potpomognute skupine jedinica lokalne samouprave) i u kojima je udio pripadnika pojedine nacionalne manjine u stanovništvu viši od 5 % prema Popisu stanovništva iz 2021. godine.

Poljoprivrednik ne mora biti pripadnik nacionalne manjine, bitno je da se nalazi na području naseljenom sa više od 5% pripadnika nacionalne manjine, ali ukoliko je pripadnik nacionalne manjine moguće je ostvariti 3 boda prema kriterijima odabira.

Najviši iznos dodijeljenih sredstava koji se može dodijeliti po korisniku iznosi 10.000,00 EUR.

Dodijeljenim sredstvima poljoprivrednici mogu kupovati domaće životinje i i pčelinje zajednice, kupovati sadnice višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala višegodišnjeg bilja za podizanje trajnog nasada, kupovati, graditi jednostavne objekte i opremati objekte u svrhu poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade proizvoda, kupovati novu i/ili rabljenu poljoprivrednu mehanizaciju, kupovati opremu za pčelarstvo, kupovati ili zakupiti poljoprivredno zemljište, urediti i poboljšati kvalitetu poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje isključivo u slučaju podizanja trajnog nasada, stjecati potrebna stručna znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade, troškovi promidžbe vlastitih poljoprivrednih proizvoda, troškovi operativnog poslovanja poljoprivrednog gospodarstva.

Krajnji rok za podnošenje prijave na Natječaj je 4. listopada 2024. godine

Više informacija o Natječaju i kriterijima odabira pogledajte ovdje.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content